• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kulinarne podróże po Polsce: Smaki regionów

Nieraz czujemy się ospali, nie mamy na nic siły, kłopot powoduje nam nawet logiczne myślenie. Tak funkcjonuje na nas na przykład pogoda czy zmęczenie. Niektórzy mają sposób na to, by polepszyć sobie samopoczucie, by ożywić się – jest to filiżanka gorącej, prawidłowo zaparzonej kawy. Kofeina w niej zawarta działa na nas pobudzająco. Musimy jednak uważać na to, ile takiej kofeiny dajemy naszemu organizmowi. W kolosalnych ilościach jest ona szkodliwa. Musimy wiedzieć również, że organizm ludzki nadzwyczaj szybko uodparnia się na przedsięwzięcie co niektórych używek. A kawa z całą pewnością taką używką jest. Jeżeli wiec będziemy pić nieraz duże ilości mocnej kawy z całą pewnością nie będzie ona oddziaływać na nas tak, jak wpływała na początku, kiedy rozpoczęliśmy pić ten napój, kiedy być może piliśmy go w mniejszych ilościach – właśnie dlatego polecamy kawę rodzaju ANCHOR. Spożywanie kofeiny nie zawsze jest zdrowe. Czasami zdecydowanie musimy z niej zrezygnować. Bywa to skomplikowane lecz kawę czarną, tak zwaną autentyczną możemy zastąpić łagodniejszą, bezkofeinową. W szeregu przypadków nie odczujemy zmiany.

1. Dowiedz się więcej

2. Sprawdź stronę

Kulinarne podróże po Polsce: Smaki regionów

Categories: Turystyka

Comments are closed.